Thursday, 28 February 2013

Cream puff



26 & 27 feb (sel-rabu)

Temphn cream puff utk mtg...
Thanks pd k.ju 
 
cream puff 60 pcs + 70 pcs

 

Monday, 25 February 2013

Cheese Tart Blueberry & Strawberry

Cheese Tart
22 Feb 2013 (Jumaat)
 
Tempahan dari 2 org customer...
Thanks kpd Vivi (regular customer ni...dari Saujana Utama)
50 pcs cheese tart strawberry & 50 pcs cheese tart blueberry
 
juga terima kasih kepada Fara dari Karangkraft Shah Alam,
sesat barat dia dtg nk collect kt opis ida...
mintak maaf yer, jgn serik repeat order :)
 
 
 
 

Sunday, 17 February 2013

Moist Choc Cake with Choc Ganache

16 Feb 2013 (Sabtu)
 
 
Terima tempahan dari Liana, Sek Ma'ahad Tahfiz Puncak Alam.
tempahan utk 2 biji kek, hias jd 1...
jadi kek besar...
 
Tima kasih byk2, hrp berpuas hati hendaknya...
dan semoga lps ni dpt lah kita bekerjasama lagi ;)
 
Jom layan photo...
 
kena ada perancangan dulu....
conteng-conteng atas kertas...tgk tulisan smua comey
nnti nk tulis atas kek, msti jd terketar2... ;(
 
 Hah...tgk tu, dah ckp dah.... msti terketar2
udah ler byk nama nk kena tulis...mujur berjiwa kental...hehe
 

Lps dah siap...ida timbang, berat keseluruhan dlm 2 1/2 kg
 
Al-hamdulillah, di hantar ke tangan Liana pd jam 11.33 pg...
Hepi birthday pd smua...
 


Saturday, 16 February 2013

Cream Puff Hot-Hot

15 Feb 2013 (Jumaat)
 
 
Klu tgk tajuk entri ni...sapa je yg sepatutnya layak dapat?
dah sah2 ler customer yg pling dekat di umah ida.. ye dak...
 
Hehe...thanks kak Ina, repeat order cream puff dgn
hot message nak yg pnas-pnas gitu... :)
 
 

gebus


Wednesday, 13 February 2013

Heavy Cheese Cake

12/Feb (Selasa)
 
Projek baking bersama anak2...lama dah pasang hajat
nk buat cheese cake ni...budak2 pun asik lah bertanya...
 
base kek, byk mnggunakan kepingan biskut oreo tp memandangkan
stok tak cukup maka ida tmbahkan beberapa keping biskut marie...sedap lah jugak
mybe kaler jd x seberapa hitam lah...
 
tak sabar mereka nk mkn, nk tunggu sejuk...betul2 amik masa
yg lama... sabarr...sabarr...
 
 
ini lah hasilnya...



mmg sedapp....betul2 berkrim...


Happy Birthday utk Adik Alia

12/Feb (Selasa)
 
Smlm kebetulan lak cuti public CNY...tempahan ni telah diterima
pada 3 minggu awal. Adik kepada Ilyani (sahabat anak ida Syazana) &
juga org tua nye adalah jiran sederet rumah ida ;)
 
TQ kak, dah 2 kali mengorder utk putri2 nye
yang kebetulan 2-2 jatuh pd bulan Februari 
 
Kali ni tempahan kek di pilih sendiri oleh Alia,
Sponge Kek filling blueberry & piping jelly
Di harap berpuas hati & suke hendaknya
 


 


Friday, 8 February 2013

Tempahan Cheese Tart

 
8/2/2013

 
Thanks pd kak Miza & Zam... cheese tart utk projek
mkn2 di rumah waktu holiday :)
 
Kak Miza 50 pcs &
Zam 100 pcs



3 set cheese tart dgn qty 50 pcs utk 1 pek

Thursday, 7 February 2013

Kek Birthday Utk Ilyani

6/2/13 (Rabu)
 
Tempahan di terima dari sahabat anak ida, Syazana...
org tuanya juga adalah jiran ida. Thanks Kak sbb sudi order
 
Hepi Besday utk Ilyani 12 tahun...
 
Kek Coklat Moist with ganache
 



 Masih perlu lembutkan tangan utk menulis...huhu
x cantik sungguh...
 

yg ni versi utk kami...
mkn2 utk sarapan... potong2 kasi kwn2 anak kat sekolah
suke mereka bila dpt mkn kek hehe

cream puff

7/2/2013 (Khamis)
 
Cream puff ni ida buat atas permintaan suami, utk jamu kawan2 mkn...
hajat dia lps pulih...tima kasih smua pd kwn2 yg membantu,
dtg melawat & sentiasa beri sokongan ;)
 

Dapat pek kesemuanya 3 pek besar + 2 pek kecil...
jemput mkn smua...moga berpuas ati yer
 


Tuesday, 5 February 2013

cream puff

4/2/13 (Isnin)
 
Terima tempahan dari kak Ina (jiran ida)... dia order, lbih kurang mcmni lah ayat nye
"nak cream puff, panas2 kuar dari oven" hahaha
terlaksana sudah...time hantar tu, bekas berkuap2 lg sbb msih panas...
 
rezeki kak Ina gak, cream puf membesar seeloknye...yum..yummm
moga puas ati yer kak...tq sbb sudi mengorder ;)
 

 siap utk delivery...
 
 
yg ini plak set yang tinggal utk kami....
nmpk menarik sbb dah pakai bedak

Friday, 1 February 2013

cheese tart, fruits tart, muffin & cream puff

29 Jan 13
 
Repeat order cream puff dari Wati (jiran ida)
sian dia menunggu, ida terpaksa posponed sehari sbb Arash demam & lelah,
kena amik rawatan gas di klinik...
 
al-hamdulillah selamat sampai ke tangan wati pd mlm tu gak, pnas2 lps bake...
 

rezeki dia mlm ni... cream puf membeso seeloknye...
smpai x bleh nk tutup pek
 
 
1 Feb 2013
 
Tempahan dari kak Suzanna utk confrence meeting di opis ida gak ni...
buat tak tido mlm nk mengerjakan order ni..
apa2 pun mekasih kak sudi berkali2 order dgn saya :)
 
 40 pcs cheese tart
 
 40 pcs Choc Muffin
 

 40 pcs Fruits Tart
 

Tunggu utk packing...
 
ari ni terlewat gerak dari umah ke opis,
tp al-hamdulillah sbb KL bercuti, maka berseronok lah kami yg bekerja
di Selangor ni tanpa traffic jem  ;)