Thursday, 31 January 2013

Di Sunting Majalah Kembara PLUS

Updated:
Magazine Kembara PLUS dah kuar... ;)
 
 Kembara Plus Magazine Edisi Jan 2013

ada slide ida di situ... hepi2
 
bersama kalangan staff Plus HQ yg berkongsi cerita
tentang hobi & minat...
 
Terima kasih pd Jab Komunikasi Korporat kerana mengundang
kami berkongsi cerita... 
*
**
***
****
 
Januari 2013
 
Mcm tak percaya pulak...hehe
Al-hamdulillah, dgn tak semena2 dpt satu panggilan dari Jabatan Komunikasi Korporat
tempat ida bertugas...nak sunting citer ida utk msuk dlm catatan
majalah korporat iaitu 'Kembara PLUS' bagi edisi terbaru keluaran 2013.
 
Mula tu acuh tak acuh jer...sbb apa yg ida tau ramai di antara rakan2
ida yg juga berniaga dan dlm masa yg sama mempunyai blog jugak...
tapi mereka mengatakan ada sedikit kelainan kt ida sbb ada menganjurkan
kelas baking... jd, ida accept lh juga akhirnya
"Thank you sbb memilih saya"...
 
gmbr2 kat bwh ni adalah gmbr dari camera phone ida...
gmbr msa shooting tersgt lah byk wlau yg nk publish nnti x seberapa pun,
tp x pe lah, ida gembira sbb dpt share minat dan kesungguhan
ni kpd org lain...dan sgt2 berharap ida akan dpt rmai kenalan
yg sama2 minat dlm bidang ni di samping bertukar2 cerita, insya'allah.
 
Terima kasih pd kwn2 dan juga kpd sesapa pun yg slalu bg sokongan... luv u oll
 
 
 
 ini adalah sebahagian dari dessert yg ida bwk...yg dlm pek elok tu, sebenarnya ada tuan punye dah...sblm deliver kt customer, ida kasi msuk sama join shooting hehe
 
 ini cream puff version deko...aduh..kira ok lah kan...
x penah pun sblm ni buat mcm ni... belasah je tuh
 
 Set cheese tart tu mmg ida wat utk join shooting, kena lah nama dgn
blog ida kan...sememangnye hantu cheese tart...hehe
 
 Kenapa lak tinggi sgt kepala angsa yg sekor ni..mcm nk mengawan pulak
 



sapa lah yg dok dengki hulur whisk tu...ishh...ishh
 
pose last lps shooting, angsa tinggal sekor je da...
dah kena ngap

Tuesday, 29 January 2013

Bila dengar kata Cheff - Making Bun

26 Jan 13 (Sabtu)
 
Syukur al-hamdulillah, dpt gak ida attend class yg pling2 ida suke..
'Making Bun'
ida join msih di ICCA, tmpt sama ida blajar wat deco cake tempohari,
cumanya kali ni utk cawangan di Putra Heights...
 
Thanks a lot utk Cheff Michael...yg byk share kan petua...
roti yg terhasil tersangatlah gebu dan montok nya...hehe
itulah bagusnya klu dengar kata Cheff
mmg tak sia2...
 
Jom layan gmbr...sbb ida merangkap jurufoto, maka gmbr
ida mmg lh bole dikira
 
bahan-bahannya...
Cheff kata 'measuring correctly...don't agak2' hehe
 
 putar2
 
classmate ida...smua chinese...aunty2 pun ada
 
 Cheff Michael with my partner Catherine, dtg dari Kajang woo...jauh kan
 
 posing sket.. arr...caya tak?
 
Ni lah hasil yg di bawa pulang...byk gak hampir 20 bun kesemuanya
paling ida & suami suke, roti kacang merah... budak2 suke roti sosej
 

Akhirnya...tercapai lah hajat

2 set Cream Puff

 
27 Jan (Ahad)
 
Terima tempahan dari Bahyah, 2 set cream puff utk dibawa ke
majlis di rumah kwn nye... Last minit order, ida pun accept je lah
kebetulan mmg x dak program apa masa tuh...
 
Check-point kami di Econsave Puncak Alam, comei2 ke tiga2 org puteri
Bahyah...cpt lh dpt menantu nanti... hehe
 
Thanks byk2 yer...



Monday, 28 January 2013

Cheese Tart, Cream Puff & Pastry

25 Jan 13 (Jumaat)
 
Thanks kpd Kak Norlia, Kak Atikah & Yani...
msing2 order cream puff & cheese tart..
 
Yani selit order utk mkn2...siap je bake mlm tu gak ida anto...
 
tima kasih atas tempahan smua...
 
 yg ni pakej selit order dari Yani...hehe
 

 Cheese tart utk kak Norlia & cream puff utk kak Tika...
 

 
 
26 Jan 13 (Sabtu)
 
Tempahan dari Vass, customer dari Gas M'sia S.alam
 
TQ Vass, hopefully enjoy & Happy Thaipusam day
 
Pastry 100 pcs
 
 

Friday, 25 January 2013

Rainbow Cake

Kek Pelangi...
 
Hajat nk buat kek ni utk besday Harraz pd 10 Jan lps, tp bru je dpt tunaikan smlm...
nk buat pun x dak plan awal...main taram je...buat kul 8.30 pg siap kul 1 tghri,
mujur sempat siap dan dpt jamu di rumah jiran,
sbb ada wat majlis Tazkirah utk Muslimat...
 
Al-hamdulillah kalangan jiran2 ida smua suke, dan ckp sgt menarik
apatah lg msa dah di potong tu... yg penting mmg abis sekelip mata...
kek ni klu dok kt umah je, mmg mkn hari bru nk terhabis :)
 



 kek sebelah tu hasil deko anak2 ida...mcm2 benda dilukisnye
cantik...cantik... hehe
 

hahh...tgk ni...foto kasi zoom sket
amacam! kreatif kan... :)
 

 Keratan rentas...rainbow cuma 5 layer jer

cuma kaler purple ida kasi perasa yam, dan merah dgn perasa strawberry...
yg lain2 taruk kaler aje...hasil rsa mmg best...terangkat
 
 


Saturday, 19 January 2013

Cream Puff


Tempahan dari Kak Lina, 2 bekas cream puff (60 pcs)
sedia di pek utk delivery...

Tq yer :)




Thursday, 17 January 2013

Hepi Besday Arif, Arash & Aniq

12 Jan 13 (Sabtu mlm Ahad)
 
Terharu betul ida... sepatutnya pd mlm jamuan di tmn perumahan ida,
dah plan awal2 ida nk buat kek pdng bola utk hero2 bertiga ni...
tp apakan daya, kerana suami terlantar di hosp waktu tu, menyebabkan ida kena
cancell smua perancangan awal....
 
buat jiwa mkin tersentuh bila masa jiran ida, yg dulunya babysitter ida...
mempelawa gak anak ida utk sama2 potong kek bersama anak2 dia...
huhu...terharu sungguh ada 2 biji kek di situ...
terima kasih Mama Haiza :)
 
 Kek untuk Arif 7 tahun, Araz 6 tahun & Aniq 3 tahun
 
terpancar wajah gembira Arash...
 
Gelagat 3 hero...tak sabar memotong kek
Jadi lah kalian anak2 yang berjaya & soleh dunia dan akhirat
 
Ayah Nizam tgh psang api utk lilin2 kek
 
 Pastikan semua terpasang yer
 
Kek di potong dgn alunan lagu 'Happy Besday'
 

Majlis pd malam tu ada agenda penyampaian sijil untuk pelajar terbaik thn 2012
Tahniah pd Syazana...dpt 8A dlm peperiksaan UPKK
teruskan usaha yer nak... :)
 
Sijil Penghargaan di serahkan oleh S/u Maj Daerah Kuala Selangor. Tn Hj Azahari...
 
Gelagat anak2 tunggu giliran untuk dapatkan aiskrim goyang

Wednesday, 16 January 2013

Berehat selama seminggu

 
Ida nk mintak maaf pd smua customer...sbb terpaksa membatalkan
semua tempahan yang diterima di saat-saat akhir...
 
Berikutan hal ini terjadi kerana suami ida terlibat
didalam kemalangan jalanraya pd 11 Jan (Jumaat) lps, dan terpaksa di tahan
ke wad bg mendapatkan rawatan lanjut.
 
Insya'allah akan memaklumkan urusan seperti biasa
sekiranya semuanya selesai.
 
Tima kasih pd keluarga, kwn2, jiran2 yg dtg melawat di KPJ Hosp Sel...
& doa kalian smua, di susuli dgn ucapan terima kasih
tidak terhingga.


Monday, 7 January 2013

Cheese Tart Deco utk Perkahwinan Cousin

5 Januari 2013 Selamat Pengantin Baru utk Ijam (cousin ida) dgn Umi...moga panjang jodoh dan cpt2 di kurniakan cahaya mata... Kenduri berlangsung di Subang Bestari. Mak yg order cheese tart ni utk tambahan dulang hantaran... hadiah dari Ida kpd mak utk si mempelai :)
Sebaris dengan hantaran dari pihak lelaki...rase2nye, cheeese tart ida tenggelam sbb ada Samsung S3 di situ...hehe