Saturday, 29 December 2012

Cheese Tart Deco utk Majlis Pertunangan

28 Dis 2012 Terima kasih pd Jiran Ida, Kak Azah yg bertugas di UiTM, Puncak Alam. Tempahan daripada kwn sekerjanya... Cheese Tart Deco Strawberry dan Coklat utk Majlis Pertunangan

Wednesday, 26 December 2012

Durian Crepe & Coklat Crepe lagi...

Delivery 25 & 26 Dis

Cuti Krismas, dok kt umah sambil2 siap kan tempahan baru,
sempat dah siapkan lebih kurang 60pcs durian dan coklat crepe...

Thanks kpd kwn2 & jiran2 yg sentiasa support :)





 Yg dlm pek tu dah sejuk...dingin2 mcm ari Krismas

 Special Request: Crepe Durian 2 pcs & Coklat 2 pcs

Dah siap pek

Monday, 24 December 2012

Durian Crepe mendapat tempahan

Buat Durian Crepe sbb ikut trend...lg pulak, ada sesetengah
customer ida bertanya2...yg kita pun teringin nk merasa
mcmne agaknye sedap durian crepe tu...

Setelah mencuba & pos dlm blog, dah tentu2 lah customer
yg slalu bertnya tu, x sabar2 nak grab... :)
Al-hamdulillah, mereka suka & gemar sgt2

Meh, tengok hasil nye...

Tempahan pertama, selamat sampai ke tuan empunya...Thanks
kpd Dr Roziana, dri Klinik Roziana Puncak Alam...dah beberapa
kali mengorder dan dia suke dgn hasil jualan ida..syukur...

Terima kasih juga kpd Zulia dan Kak Haslina yg dah lama nk merasa
air tangan ida ni...hehe
Kak Haslina kata puas mkn sbb besar, slalu beli dpt yg saiz kotak mancis
dia dan zulia msing2 kata sedaappp....

Harga Ida, 1 set (ada 4pcs = Rm 8)
Delivery utk Crepe adalah setiap hari Isnin...

Utk Dr Roziana, 5 set
Utk Kak Haslina, 2 set
Utk Zulia, 2 set



Atas permintaan, ida buka juga jualan utk filling coklat


Tempahan yg bakal ida siapkan pd cuti Krismas ni...

List customer:
1) Siti : 2 set Durian & 1 set Coklat

2) Yani : 2 set + 2 pcs Durian

3) Aini : 1 set (2 pcs Durian + 2 pcs Coklat)

4) Haiza : 2 set Durian & 1 set (2 pcs Durian & 2 pcs Coklat)




Thursday, 20 December 2012

Bila kena hari yg tak menang tangan

Tempahan untuk 20 & 21hb

Bagai tak menang tangan di buatnye...mcm ni lah time tetiba
tempahan dtg serentak...mau di buat tak tidur lena jd nye
walau bagaimana pun ida tetap bersyukur dgn rezeki yg Allah swt nk kasi ni...

Repeat order dari Dr Roziana, dari Klinik Roziana Puncak Alam,
al-hamdulillah rezeki blog namanya...
beliau tempah 100 pcs cheese tart, 30 pcs cream puff & Cheezy sos
yg ini mmg sampai2 aje rumah trus ke dapur, sbb nk anto gak pd mlm tu
 Cream puff bagai di pam2 pulak...

4 kotak cheese tart msing2 dgn qty 25 pcs...
tak boleh susun dlm bekas sbb msih hot-hot kuar dri oven

Siap aje delivery bhgn Doctor nye...ida trus menyiapkan lak
tempahan kwn2 utk di bawa ke ofis keesokkan hari nye...tp still x cukup masa,
ubatnye tido dulu, pg2 ayam belum kokok...kita dah bangkit

Kak Haslina oder cream puff, tp dia mintk tlg pek kan set kpd 2 bhgn...
satu pek lg utk Kak Midah. Thanks yer kak sbb sudi mengorder


Adoi..dui...dui.. montoks2
Kak Atikah pulak order Puff Sardin 10 pcs... tp sian dia sbb cuma 
dpt 8 pcs jer... order pun last2 minit, ida pun hnya dpt janjikan
mengikut adunan yg sedia ada jer...bleh lh dari x dpt, nnti hampa je kan...
sori kak yer & tq byk2

Kak Bahayah, order cheese tart 2 pek...msing2 pek 25 pcs
hrp berkenan dan suke yer...


Tima kasih semua atas sokongan...klu suke bleh share dgn kwn2...
tak suke kita share sesama, agar segala kekurangan dpt ida baiki...muahhh

Wednesday, 19 December 2012

Puff Pastry

Tempahan Puff Pastry utk Jamuan & Meeting

14/12/12

Thanks pd K.Haslina dari Teras, krn
menempah 15 pcs puff sardin & 15 pcs puff ayam black pepper
utk jamuan di dept beliau

17/12/12

TQ pd Aishah, atas tempahan pastry sebanyak 115 pcs,
berhajat nk buat fruit tart utk hidangan semasa kenduri kawin abg nye
yg akan berlangsung pd 22/12 (sabtu) ini... tp mintak mahap
yer sbb x dpt nk memenuhi undangan, ada 2 jemputan kahwin yg ida
akan bwk mak abah jugak utk pergi...jgn lupa
share gmbr yer :)

 
19/12/12

Tempahan puff tuna 15 pcs utk meeting
dari k.Laila kwn di opis ida

 Puff Tuna

 Puff sardin & ayam


Tuesday, 18 December 2012

Demam Durian Crepe...ada org gelar bantal durian

DURIAN CREPE...BANTAL DURIAN

Skrg ni mmg trend pnas & hangat durian crepe...
skali pandang mmg menarik dgn kaler kuning menawan nye, apatah lg
bila di kahwinkan dgn isi durian di dlm nye..mmg satu kombinasi yg unik

Tak sempat2 nk update kt blog ni,
suami suke & anak pompuan ida yg pling gemar...
2 org lg anak lelaki ida x gemar durian, dyorg mintk dibuatkan
filing coklat...

Jom layan...oppss lg satu nk share, msing2 kata
buat durian crepe kena guna non-stik pan, tp pssttt... ida guna kuali biasa jer
x lekat pun...yg penting oleskan sket minyak &
pusing2 kuali anda, mcm nk buat dadar telur nipis yg tabur
atas mee tu... skill kena ada tau, hehe

Resepi ida gunakan gabungan 4 jenis tepung...ini lah hasil nye :)




 Yg kaler kuning menawan ni...Durian Crepe


 Yg kaler merah ni... coklat filling



Keratan rentas & pandangan sisi
Yummm...Yumm...



Monday, 10 December 2012

Besday Arsyad & Kek utk potluck yassin wanita

08/Dis/2012

Besday Arsyad jatuh pd 3 Dec, tp bru je potong kek 8 Dec...
asik sibuk siap kan tempahan je ibu dia ni...hehe

Ida buat 2 biji sponge kek, 1 perasa oren & 1 vanila.
Ida buat kek xtra utk dibawa ke majlis bacaan yassin wanita di
rumah jiran ida...alang2 nk membakar, pening2 lak dok pikir nk bawa apa...

Kali ni ida buat kek simple aje, dgn lepa fresh cream...tak cukup pulak tu..
jd utk simple2 deco ida bancuh ler sket butter cream :)


Hias kek sambil di bantu oleh Syazana...
tlg gak dok picit cream, utk adik lh katakan...tunjuk skill, apa2 je lah
ni lah rupanya...hehe



Kek simple tp dpt pujian dari kwn2, tak pe lh yg penting sodap...hehe
susah nk melepa sbb kekurangan fresh cream..adoii
ada yg bertanyakan bila agaknye nk mula kelas...
insya'allah akan di pikir kan yer...schedule tgh pack sgt

Cheese Tart Untuk Majlis Pertunangan

29/11/12

Selamat Bertunang kepada Saslina, Semoga jodoh naik pelamin...

ni tempahan utk dulang hantaran, mengikut permintaan
Sas sendiri.. Thanks yer sbb repeat order


29/11/12

Repeat order dari Cik Mai, merangkap bos ida
TQ ye...tempahan tempohari, dia kta cpt je lesap mcm
kena belasah dek pirana....hehe




Cheese Tart & Fruit Tart

2/12/12

Thanks Vivi, yg ni pun repeat oder...kata vivi utk mkn2 kt ofis esok...

yg ni pulak, fruit tart utk mkn2 family...
cuma buah peach je yg x de...tp yg penting sodappp



Carrot cake & Red Velvet Cake

23/11/12

Terima kasih byk2 atas tempahan 3 biji kek carrot dari Cik Ana (Jiran kat umah Mak di kg),
untuk mkn hidangan meja pengantin...

Ida buat 4 biji kek carrot, sebiji utk mkn2 kt kg &
juga sebiji red velvet kek utk mkn2 gak :)



Kek berpeluh...baru kuar peti ais

4 biji carrot cake... 1 biji red velvet



 Red Velvet utk projek makan2...

Carrot cake 3 utk jualan, 1 utk potong mkn2...
Al-hamdullilah smua suke sgt2...