Tuesday, 25 September 2012

Selamat Ulang Tahun Jubli Intan utk Mak

23hb Sept, besday mak yg ke-60

Kebetulan pulak ada kenduri yassin pd 24hb Sept di umah mak, jd kami buat suprise
utk mak...cucu-cucu mak ler yg pling seronok...

Hepi besday mak, moga dikurniakan kesihatan dan
dlm keceriaan selalu...Kami sayang mak & jugak ayah

Kek ni ida buat pg2 sblm bergerak pulang ke kg...sempat lak tu siap kan 2 biji kek
sbb terpikir pulak, klu2 budak2 tak suka kek carrot...curi kesempatan utk
siapkan sebiji lg kek...marble cheese kek


 dpt sms dari ayah, dia kata sambutan jubli intan...ke-60
conteng angka tu last minit...hehe


 2 biji kek, sedia utk dibawa pulang

 majlis yg simple sbb msa tu cucu2 tarik mak dari dapur, yg ketika tu
tgh masak rendang utk lauk kenduri esok

 terpancar kegembiraan mak disamping sebahagian cucu2 yg ada

ingatkan tak laku...rupanya carrot kek abis dulu dari marble cheese cake

yg pling best, ida dpt tempahan 3 biji kek carrot utk majlis perkahwinan anak jiran utk bln 12 akan dtg...
tima kasih Cik Ana...insya'allah tercapai hajat nye :)

Thursday, 20 September 2012

Minggu Last Syawal

Tima kasih atas tempahan berikut:

14 Sept 2012
1. Kak Fatin, member satu opis : Cheese Tart S, 75pcs - RM62
2. Johana, pun member opis : Cheese Tart S, 25pcs - RM22



15 Sept 2012
Huda, dari Kuala Selangor. Check point kami di Ijok, tempahan utk majlis kenduri
1. Cheese Tart S, pek 25 + 25pcs = RM44
2. Fruits Tartlet S, 150pcs = RM198
Al-hamdulillah, feedback dari Huda, dia kata sedap...smua licin,
next time bleh order lg, katanya dia sempat rasa sebiji jer tu pun msa
received oder, mkn dlm keta :)



16 Sept 2012
Terima tempahan dari Dr.Rozi from Klinik Roziana, Puncak Alam
untuk majlis open house...
1. Marble Cheese Cake, 2pcs : RM80
2. Cheese Tart S, 50pcs : RM40
3. Donut, 43pcs : RM12.90

Citer yg ni lak, lain sket...mlm sblm nak kena siap kan tempahan, Dr. tepon
dia kata nk mintk tlg buatkan kuih2 tambhn sbb order dia di tolak, katanya ada
mslah yg tak dpt di elakkan.
berat hati gak nk terima, sbb kek sebiji pun lum bakar lg, takut tak cukup masa jer..
tp akhirnya, dpt gak siap kan donut...yg bestnya Dr. order 50pcs tp
ida cuma dpt 43pcs je...al-maklumlah x reti nk budget, slalu buat mkn sendiri jer..
Feedback Dr kata: Ok sesgt...lain kali nk order cheese tart, anytime bleh ke?
Insya'allah bleh, klu x de clash dgn order lain, tp pling kurang pun
bg masa 2 hari awal yer... :)



Thursday, 13 September 2012

Raya & Open House

Salam Lebaran kpd semua...

Lama tul, ida x update blog...mmg betul2 tak menang tangan...
gmbo2 tempahan utk raya pun msih blum upload lg...

minggu raya ni pun...penuh dengan tempahan,
utk mkn2, utk open house
insya'allah yg sempat ida terima, yg di tolak bersebab...
terima kasih kepada semua customer dan kwn2 yg sentiasa support :)