Thursday, 8 March 2012

Main Masak2, Main Conteng2...Ikut suke je lah...

Test Oven baru...best nye sbb oven ni besar dan tgk tu...skali bakar dpt byk...bleh bkar dble layer lg...mmg puas hati...syukur


 Hasil bake yg sekata...bak kata hati mmg puas lah... he2

 Aktiviti conteng2...

 mcm dah bosan lak tgk deco yg sama ni...he3
maka terhasil lah deco baru yg lebih ceria...

Taraaa.... :-0

 bentuk bunga...ada yg satu & ada yg 2 kuntum...
I LIKE... :-)




11 Mac 2012
Hari ni mcm nak mkn pizza jer... apa lagi, bukan nya bleh main oder jer trus dpt...mna ada delivery pizza ni nak masuk area umah ida....

So, ke dapur lah kita...

 Tgh uli adunan... 1 pizza tebal, 1 lg pizza nipis


 Rata kan adunan kat pan pizza saiz 10 inci

siap utk dibakar...
ida buat topping tuna...

 tgh bake...bau nya dah semerbak

 menarik tak!...

Taraaa...dah siap utk di ratah...
sedap...menjimatkan...dan betul2 puas hati...
Family pun suke...mereka kata 'TERBAIIKKK" hehe

Eh...utk hari ni belum berakhir takat ni aje...
apa lagi yer...







Yes...yes...comei tak...
Kek Gulung untuk hidangan minum petang...
ida buat 2 adunan dan dapat lah 4 biji kek...
2 biji utk makan sendiri... 2 biji lagi bg kawan2 

5 comments:

  1. wah bestnyer dah ada oven baru..bolehlah order byk lagi kan :)

    ReplyDelete
  2. klu buat tart...skali bake boleh trus dpt byk...jimat masa
    bkn takat tu...tangan ni asik lah gatal, mcm2 benda nak di cuba bakar nya :)

    ReplyDelete
  3. Salam..menariknya cheese tart tue ida...dapat pulak oven baru...lagi la tambah sedap!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. salam Asmah,
      TQ3...tq gak sudi masuk blog ida... :)

      Delete

Terima kasih sudi singgah komen...