Monday, 26 March 2012

Bila dengar kata Cheff...Basket & Roses Cake

Kat sini ida nak share, hasil kek sewaktu ida attend class deco cake...
slalunya hias kek ikut je gerak hati...cantik ke tidak...sedap kan ati je lah...
tp baru hari ni lah, ida hias kek ikut kata cheff...dan hasil nya mmg amat teruja jadinya...

waktu class cuma ada 12 student...ida amik course ni kat ICCA, Kota Damansara...
mmg best, byk tips yg di perolehi.. thanks a lot to Cheff Adzlina

Ida join clas bersama member...ida jugak nama nya...hehe
so, both of ida bertungkus lumus siapkan tugasan...

jom tgk hasilnye...






Cara nak buat petal...




Bila sampai kat umah, anak2 ida lah yg pling seronok...
pantang nmpk kek...smuanya besday mereka...

msing2 dok memuji...cantik..cantik...cantik...
hmm...layan je lah... :)

 ada jer karenah arsyad ni...

 Tgk tangan dia tu...

 sempat gak arash ni mencuit...mmg lah sedap sbb manis...

 perempuan mmg tak asing dgn bunga...
apa lah yg dok syazana teliti kan tu...

Aduhh...sayang nya nk potong....

Sunday, 25 March 2012

Order...lagi Versi 2...Kek Gulung & Tartlets

Sejak ida iklan kan kek gulung...al-hamdulillah kencang btul tempahan yg di terima..
al-hamdulillah feedback yg memberangsangkan...

Kek Gulung mengikut citarasa pilihan anda sendiri:
Perasa Vanila, Coklat, Pandan atau Blueberry dgn pilihan filling
Fresh Cream, Blueberry filing, Jem Nenas atau Kaya...

segulung kek hanya RM3.50

23 March 2012

tima kasih pd bro lan, katanya set utk test mkn2...


22/3/12

Tempahan dari kak Roha...
2 kek vanila...filing blueberry & 1 filing fresh cream


20/3/12

Tempahan utk meeting dari Kak Ju...
Syukur sbb feedback yg ida terima rata2 kata sedap...




Yg ni lak...selit oder...hehe
thanks kak zarina...

25/3/12

Request dari jiran2 ida...thanks pd kak Noor & Fiza...

Kek Gulung Kak Noor perasa pandan & vanila filling fresh cream
utk Fiza perasa vanila filling kaya & coklat filing fresh cream




27/3/2012

Fruits Tart masuk utk hidangan meeting lg...
Thanks Jo (rakan dari Plus Ofis)...

klu yg mcm ni, fruits tart type A (Strawberry, Peach & Grape)




Klu mcm ni pulak, Fruits Tart type B (Peach, Black & Green Grape)




8/3/2012
Yg ini pulak tempahan dari Siti, offismate ida... dah lama bercita2 nk oder tp nk
tunggu masa yg sesuai sbb nk delivery kpd rakannya... katanya kwn karibnya
itu, sekarang ni tgh bwk perut...he3

lps lah ngidam kwn siti tu kan...bagus siti ni, best friend forever
tqvm ye siti...


dah siap bake...nk tunggu sejuk baru bleh packing...

6/3/2012

Tempahan ida kali ni dtg dari sorang customer yg terbaca iklan ida...
Ana, dok kt puncak alam gak... dia kata minat sgt nk join class, tp kuota msih
blum cukup utk class di mulakan...ida soh dia tungguu...

tima kasih gak sbb sudi oder dan feedback ana dia kata sedap... :-)

Cheese Tart Ana...tgh bake...mlm ni jgk dia nk dtg pick-up

17/02/2012

Ptg ni ida dpt tempahan dari jiran utk kwn dia katanya...
cheese tart ida dah sampai ke UiTM Puncak Alam...Thanks kak tlg promote lg..
jiran ini jugak adalah student class masak2 ida tempohari...he3
tempahan percubaan sebyk 25biji bg saiz S...
harap2 mereka suke dan ida lg suke klu tempahan masyukk lg.. :)



3/2/2012

utk minggu ni saje, rsanya mmg tak putus2 dpt tempahan...hilang trus nama projek hujung minggu...mmg penat tp syukur...dah pun hbis minggu, ida pun dah langsai siap kan sbyk 340biji cheese tart. terima kasih pd kwn2 yg byk support dan juga family ida yg setiap mlm kena mkn nasi bungkus :)

Setelah di pek
(25pcs @ 1bekas) = total 100pcs

Oppss...yg ini kenapa pulak menyelit ni....hehe
ini special request anak2... berinti straberry filing....yummm2
(Saiz perbezaan M dan S)


Terima kasih atas tempahan dari Kak Mary...tempahan sebyk 100biji utk di bawa ke majlis besday ayah dia katanya...'hepi besday, moga beroleh kesihatan dan kerahmatan'
semoga cheese tart ni menjadi penyeri dan pembuka selera mereka2... :)


Thursday, 8 March 2012

Main Masak2, Main Conteng2...Ikut suke je lah...

Test Oven baru...best nye sbb oven ni besar dan tgk tu...skali bakar dpt byk...bleh bkar dble layer lg...mmg puas hati...syukur


 Hasil bake yg sekata...bak kata hati mmg puas lah... he2

 Aktiviti conteng2...

 mcm dah bosan lak tgk deco yg sama ni...he3
maka terhasil lah deco baru yg lebih ceria...

Taraaa.... :-0

 bentuk bunga...ada yg satu & ada yg 2 kuntum...
I LIKE... :-)




11 Mac 2012
Hari ni mcm nak mkn pizza jer... apa lagi, bukan nya bleh main oder jer trus dpt...mna ada delivery pizza ni nak masuk area umah ida....

So, ke dapur lah kita...

 Tgh uli adunan... 1 pizza tebal, 1 lg pizza nipis


 Rata kan adunan kat pan pizza saiz 10 inci

siap utk dibakar...
ida buat topping tuna...

 tgh bake...bau nya dah semerbak

 menarik tak!...

Taraaa...dah siap utk di ratah...
sedap...menjimatkan...dan betul2 puas hati...
Family pun suke...mereka kata 'TERBAIIKKK" hehe

Eh...utk hari ni belum berakhir takat ni aje...
apa lagi yer...







Yes...yes...comei tak...
Kek Gulung untuk hidangan minum petang...
ida buat 2 adunan dan dapat lah 4 biji kek...
2 biji utk makan sendiri... 2 biji lagi bg kawan2