Wednesday, 15 February 2012

Enjoy Baking Class

Buku resepi & nota

12hb Feb 2012/ Ahad

Enjoy Baking Class... (conduct for 1st class)
hehe...mcm tak caya je, jd cikgu pulak aku ni....
untuk sesi ini, resepi cheese tart, fruit tartlets & puding triffle

sebenarnye di sebalik tertubuhnya class ni, adalah kerana dorongan dan
permintaan kwn2 dri kalangan jiran2 ida... smbil2 bleh lah di msukkan
dlm aktiviti biro wanita utk sesi 2010-2012..

Peserta yg berminat yg telah turut serta seramai 6 org semuanya, antaranya:
1. Asmayaza (Kak Aza)
2. Siti Fatimah (Kak Ina)
3. Rafeah (Kak Peah)
4. Saedah (Kak Eda)
5. Kak Dewi
6. Noraini (kak Nor)

Terima kasih atas support semua....dan ida mintak maaf sekiranya
ada yg terkurang semasa class ini di jln kan...
Feedback dari mereka smua, mengatakan class best...syukur
Permintaan mereka agar lps ni dpt blajar buat kek, buat icing & mendeco kek...
dgn izinNya..dpt lah di tunaikan yer. Insya'allah

Jom layan...gmbr2 sewaktu class di jln kan...mmg happy

 persediaan sblm class bermula...

 msing2 tgh khusyuk mendengar celoteh ckgu...  ; p

 Hai..Kak Peah siap rakam video lg...nnti klu dah succes
buat pastry, kasi ckgu pengerasnya tau.. hehe

 tgk je lh telatah anak ida tu... sibuk nk menyelit jugak...

 alamak...siannya, mcmmana lah rupa ckgu ni...
sapa camera man ni hah!


 adunan pastry

 Kak Eda

 Kak Peah...mmg bersungguh2 dia...cayok2

 sian tgk Kak Ina, wlupun tak sihat...kepala pening2 tp
tetap dtg sbb mmg minat dia

Kak Aza, Kak Dewi & Kak Ina

 tgh uli doh pastry 


 uli lg kasi licin...

 apa lah yg di bincangkan tu...Kak Peah ni jd ketua peserta tau...hehe

 msing2 tgh khusyuk nmpk nya...

 tulis2...catat apa yg perlu...nnti tak paham

 sesi kt dapur...nk masak sos utk fruit tartlets

 buku nota peserta

 masa utk buat pastry...

 muka dah penat tp sgt gembira bila berjaya dgn hasil keja sndiri..

 penyediaan utk fruit tartlets...ari tu ida guna buah peach, anggur & kiwi

 kita minum dulu...alahai lupa pulak nk snap gmbr puding triffle

 ini lah hasil nya...puas dan best sgt kan.. :-)

 sesi pembahagian harta...
kau 1, aku 2... hehe kecoh!

 pastikan semuanya dpt sama rata yer... ckgu tak terlibat langsung
dlm pembahagian harta ni...hehe

Al-hamdulillah....selesai dah smuanya...
class start dari jam 2 ptg dan berakhir pd jam 6.15 ptg. terima kasih
kpd smua yg amik bahagian & klu ada keraguan jgn malu2
refer smula kt tok guru...

pd kalian smua moga success & doakan smua yg ida rncangkan
berjaya dan akan trus mara...
Moga berjumpa lagi di lain sesi...tunnngggguuu...

Sesi pembelajaran ini akan di buka lg mengikut permintaan...
yg pasti nya caj adalah jauh lbih murah dan berpatutan....
contact Ida utk maklumat selanjutnya