Friday, 27 January 2012

Pastry Tart


8/2/2012

Tempahan pastry sebnyk 50pcs saiz M dari kwn dept ida, kak EM...
dia ni mmg pandai buat kek, paling ida kagum dia terror sgt buat kek lapis dan 
mcm2 kek & cookies...
dia beli pastry sbb nk msukkan filing cheese sndiri..mmg lg sedap klu mkn fresh2..
tq kak...



30/1/2012

Ptg Ahad 29hb. Lps balik bershopping dari Karangkraft, ida terima sms dari Kak Maziah,
dia nk repeat oder pastry lg...katanya sekejap je habis bila di buat fruit tartlet...Kak Maz kata nk esok...start lh ptg ni ida dok membakar lg..but anyway tqvm

Kak Maz mintk ida siapkan jugak 50biji cheese tart..
Al-hamdulillah sempat juga sudahkan jam 1.30pg..hmmm..esok nk keja.. :)

Jom layan combination fruit tart kak Maz...penuh isi2 cocktail nye..yummy

Dah siap pack utk delivery esok pg..TQ kak



Lg gmbr fruit tart Kak Maz yg telah di deco dgn kreativiti nye...comei2


14/1/2012

Tempahan dari Ha, kwn ofis ida...katanya nk mkn fruit tartlet tp leceh nk buat pastry nye...
Tak pe, ida boleh supply...hehe

Utk pemulaan oder 50pcs, al-hamdulillah dia kata sedap dgn combination yg terhasil...
lg best, kwn ida ni share resepi sos custard nye...mavelous
Ha anto gmbo fruit tartlets nye utk share ngan ida, comei2 sungguh...
mintak izin nk upload kt blog ida yer...TQ

Ha kata dia nk oder lg next week utk di bawa ke kg...nk jamu family pulak.

Jom kita layan...hasil combination ni.. zasss



10Q sbb repeat oder...syukur bila org gemar :)


26/1/12 - Order dari kak Maziah

Yg ini pulak tempahan dari kak Maziah, dia ni jgk adalah kwn ofis...
kak Maz kata nk buat fruit tartlet sbb anak2 dia suke...slamat mencuba yer dan
moga success..

Kak Maz penah mintk ida tlg buat kan kek dan cheese tart tp sian kt dia sbb ida terpaksa tolak sbb mslh2 yg tak dpt di elakkan...nnti msa anak2 dah start cuti sem, boleh lah try order lg yer, hrp2 kena lah msanya dan dpt lah ida tunaikan hjt akak tu..
anyway.. tqvm sbb msih memberi kepercayaan pd ida

Tuesday, 17 January 2012

Celebrate Birthday Harraz di Majlis Jamuan Tahunan Fasa 2B6 Puncak Alam

Al-hamdulillah....sempena hari ulang tahun anak ida, Muhammad Nur Harraz yg ke-5 tahun
Sambutan ni ida tumpang raikan semasa jamuan tahunan Fasa kt tmpat ida..
meriah betul....mcm2 yg di jamu nye...

Kek utk Harraz, ida buat dan deco sendiri, bolehlah...
yg pling best dpt feedback dri kalangan jiran2...mereka kata sodap!!..syukur...
jom layann..

 Fruit Flane Cake 3 layers
 Kek coklat dengan hiasan coklat2...he3
 Kek ni mmg tinggi...udah ler 3 layer, bersepah2 fruits kt dlm nye..
(ida nk hias dgn strawberry atau kiwi, tp msa tu tak de pulak jual kt tmpt ida tu,
jd lah smuanya cocktail saje)
 Kek yg ini pulak...nmpk je kureng menarik tp yg ini habis dulu...maklumlah budak2 suke coklat...
 2-2 kek ni lesap dlm sekelip mata....bagus3
suke tengok dyorang makan...terima kasih atas doa smua utk arash yer...
semoga dia sihat2, menjadi anak yg soleh dan berjaya..

 tengok jer lah keletah arash bersama abgnye arsyad dlm acara memotong kek..
(kesian dia...tak sempat nk tiup lilin, sbb bila ida dah sibuk...trus jd lupa nk psngkan lilin tu)

 Arash masuk pertandingan pakaian beragam bersama 5 peserta yg lain
(excited sungguh dia dgn konsep imam muda...hehe)


                                             ewah...ewah...pandai pulak menggayakan...

syazana di site blkng kiri skali...join nyanyi lagu sahabat upin & ipin sempena persembahan anak2 jiran..

 bersama dgn hadiah yg di menangi nya... tahniah, dpt tempat pertama dlm pakaian beragam, tima kasih kt mak ngan ayah sbb dyorng yg bg jubah, kain selendang dan kopiah tu (ole2 dari Mekah) bawa tuah pulak tu...




dgn muka penatnya...bersama hadiah yg diterima...